Пересчет пенсий: на сколько в Украине поднимут надбавку за стаж

На сколько в Украине поднимут надбавку за стаж / УНИАН

Изменение размера надбавки за стаж состоится уже в самом скором времени.

Для тих громадян України, які не бажають чекати підвищення пенсій до 300 доларів США через десять років, Кабмін планує збільшити виплати вже з 1 грудня нинішнього року для мінімальної та максимальної пенсій.

Як повідомляє 112 канал, майбутнє підвищення пов'язане зі збільшенням прожиткового мінімуму до 2189 гривень. Завдяки йому після перерахунку мінімальна пенсія становитиме 1769 гривень (+57 гривень), а максимальна — 17 690 гривень (+570 гривень).

Крім того, за даними чиновників, збільшиться і надбавка пенсіонерам за трудовий стаж (для чоловіків — понад 35 років, для жінок — понад 30 років). Щомісячна доплата становить 1% мінімальної пенсії за кожен додатковий рік. Вона збільшиться на 57 гривень (до 17,69 гривні).

При цьому підвищення мінімальної пенсії ніяк не вплине на тих пенсіонерів, у яких є повний стаж і вони отримують мінімальну пенсію (2100 гривень). Крім того, частини пенсіонерів у 2021 році пенсії не підвищать тим українцям, які отримували мінімальну або менше середньої заробітної плати, а також людям, у яких є істотні надбавки до пенсій, і тим, хто отримує пенсії за спеціальним законом.

Читати такожДержбюджет на 2021 рік: якими будуть пенсії і зарплати

Пенсії в Україні - останні новини

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты