СМИ узнали о реакции МВФ на повышение тарифов в Украине

Власти Украины сказали МВФ, что решение по снижению тарифов в Украине является временным - СМИ / Reuters

Власти предупредили МВФ об отсутствии намерении отказываться от рынка газа в Украине, утверждает источник.

Наразі складно сказати, як криза з тарифами на газ в Україні позначиться на співпраці з МВФ. У Фонді дійсно стурбовані ситуацією, проте фінансовий донор цікавило питання, чому для підтримки населення держава не задіяла механізм субсидій. При цьому влада повідомила організацію, що рішення є тимчасовим.

Як повідомляє джерело видання РБК-Україна, глава Мінфіну Сергій Марченко чітко виклав ситуацію з позицією фонду щодо реакції МВФ на зміни тарифної політики.

"Наразі тривають консультації, йде обмін думками. Висновки робити зарано, як і казати про те, що все пропало", - сказало джерело, що володіє інформацією щодо перемовин з Фондом.Читайте такожТариф на газ знижено: у Кабміні пояснили всі нюанси

Відзначається, що у МВФ зацікавилися питанням, чому держава не задіяла механізм допомоги громадянам у зв'язку з такою ситуацією. Влада пояснила фінансовій установі, що заходи щодо тарифів тимчасові, а Україна не планує відмовлятися від ринку газу.

"Відтепер вони в курсі ситуації на нашому ринку. Що тут є монополіст, і що є ризик того, що він буде безконтрольно підвищувати ціни, тоді як держава буде змушена покривати це субсидіями. Втрати бюджету були б колосальними. Вони знають, що держава не буде відмовлятися від ринку (газу) і не буде повертати тарифи. Їм пояснили, що це екстрені заходи. Місія працює, вони вивчають ситуацію", - підкреслив співрозмовник.Читайте такожРозрив співпраці України з МВФ: у Кабміні пояснили ситуацію

Тарифи на газ в Україні

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты