Киев припугнул Будапешт из-за «коварного удара и наглого вмешательства» в выборы 2020

Выборы 2020 - Киев припугнул Будапешт из-за наглого вмешательства / УНИАН

Украина расценивает действия Петера Сийярто как вмешательство Венгрии во внутренние дела страны.

З'явилася офіційна реакція МЗС України на те, що глава МЗС Угорщини в день виборів агітував за одну з партій.

Київ розцінює дії Петера Сійярто як втручання Будапешта у внутрішні справи України. МЗС України вже пообіцяв жорстку реакцію у відповідь.

«У день голосування на місцевих виборах в Україні угорська сторона вдалася до прямої агітації за партію угорців – Товариство угорської культури Закарпаття. МЗС України глибоко засмучений, що таким чином офіційний Будапешт нахабно підтвердив своє пряме втручання у внутрішні справи України і завдав підступного удару послідовним зусиллям України вирішити існуючі проблеми у відносинах», – йдеться в повідомленні українського МЗС.

Читати такожНа Закарпатті збирали підписи за приєднання до УгорщиниДипломати нагадали, що громадяни України угорського походження – невіддільна частина саме українського суспільства. Відповідно, на них не поширюється юрисдикція угорської сторони – особливо під час проведення виборів у країні.

"Неприйнятні підказки виборцям з Будапешта порушують законодавство України і не залишають українській стороні іншого вибору як жорстко реагувати на такі кроки відповідно до усталеної міжнародної практики", – заявила українська сторона.

Вибори 2020: результати екзитполів по Україні

Автор: Диана Бель
Новости сейчасКонтакты