Лукашенко готовится соскочить с поезда, летящего под откос

Лукашенко собирается прихватить с собой багаж

Кремль окружает Россию санитарным кордоном, реализуя концепцию осажденной крепости.

Незважаючи на те, що дата приїзду Олександра Лукашенка до Москви ще не оголошена, називають дату 14 вересня, як можливий день його приїзду.

Менш ніж за рік позиції Лукашенка в торзі навколо здачі суверенітету Білорусі ослабли настільки, що тепер питання про анексію практично не стоїть, більш цікаво - в якій формі відбудеться захоплення ще однієї території. Формально, звичайно, мова піде про союзну державу, але фактично виглядати це може так само, як подібне відбувалося з усіма іншими територіями, де керують колоніями призначені з Москви управлінці, а місцеві кадри будуть лише символізувати місцевий колорит і звичаї.

Кремль оточує Росію санітарним кордоном, реалізуючи концепцію фортеці в облозі. У чому привабливість таких кордонів, так це в тому, що розвивати їх абсолютно не потрібно, їх завдання - виконувати роль випаленої землі. Чим більше руйнувань в такому "передпіллі" - тим краще. Доля людей, які живуть там, звичайно ж, кремлівських абсолютно не турбує. Вони - просто елемент пейзажу, ресурс для зміцнення оборони. Злиденне населення, якому нікуди діватися, буде за копійки виконувати роль охоронців і вартових - як це відбувається на Донбасі, де по суті, це - єдиний стійкий, хоча і гранично жебрацький заробіток або у місцевих армій, або у керуючих територією. Решта - виживайте як можете. Мабуть, тільки Крим вибивається із загального правила, але Крим - вітрина, хоча навіть на неї немає грошей, тому проблему водопостачання за п'ять з половиною років вирішити не вдалося, і швидше за все, і за наступні п'ять з половиною - навряд чи.

Читайте такожЧому зустріч Путіна і Лукашенка небезпечна для УкраїниЧи буде анексована Білорусія ще однією вітриною або повторить долю дичавілих Донбасу, Абхазії або Південної Осетії - поки невідомо. Швидше за все -повторить, так як метрополія сама в коматозному стані.

Чи розуміє це Лукашенко? Звичайно. Але він програв, зараз у нього тільки одне завдання - зіскочити з поїзда, що летить під укіс, та ще й прихопити з собою хоч якийсь багаж.

Тому візит Лукашенка до Москви буде торгівлею, але торгувати він буде Білорусією тільки з однією метою - забезпечити свій власний відхід.

Білоруські протестувальники так зациклилися на темі "Лукашенко - йди", що упустили більш серйозну проблему - через короткий час у них раптово не стане країни. Її захоплять кремлівські окупанти, а із захопленим містом відомо, що відбувається - його віддають на розграбування. А ви ходіть і протестуйте, не заперечуємо.

Новости сейчасКонтакты