Эксперт объяснил, почему отказ Украины от Минских соглашений станет победой Кремля

Если Украина откажется от Минских соглашений, Запад снимет санкции с России - эксперт / УНИАН

Новый план Украины по урегулированию конфликта на Донбассе выполнить невозможно, считает Олег Стариков.

Росія не планує розглядати альтернативні варіанти врегулювання конфлікту на Донбасі і наполягатиме на Мінських угодах. План Києва не дозволить зупинити війну в окремих районах Донецької та Луганської областей, а відмова від Мінських домовленостей може призвести до зняття Заходом санкцій з Москви.

Як заявив військовий експерт Олег Стариков в ефірі телеканалу Україна 24, запропонований Києвом новий план врегулювання збройної конфронтації на Донбасі, по суті, містить пункти, які виконати неможливо. Йдеться про те, що ці ідеї вже блокувалися Москвою, яка продовжує наполягати на виконанні Мінських угод.

"Пєсков говорив, що жодних планів "Б" ми не приймаємо - тільки Мінські угоди. Наші пропозиції - це більше інформаційно-дипломатичне, ніж реальне вирішення проблеми. Кремль на це не піде", - вважає аналітик.

Також він додав, що відмова української сторони від Мінських угод зіграє на користь Росії – Захід у такому випадку запустить механізм зняття санкцій з російської держави.Читати такожЕксперт розкрив план Путіна щодо союзної держави України та Росії

"Всі санкції щодо Росії прикладаються до "Мінську". А якщо ми відмовимося - санкції Берлін, Париж і ЄС будуть скасовувати. Це шлях в нікуди", - підкреслив Олег Старіков.

Конфлікт Росії та України на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты