Кравчук объяснил, почему Россия проигрывает битву за Армению, Беларусь и Азербайджан

Россия уже фактически потеряла Армению, которая обиделась на Москву из-за Карабаха - Кравчук / Главред

Бывшая система республик СССР трещит по швам – Россия терпит поражение по нескольким направлениям, считает Леонид Кравчук.

Росія блокує процес встановлення миру на Донбасі, тому що Москва ставить перед собою завдання керувати ситуацією на всіх територіях колишніх радянських республік. Однак вона вже програє за низкою напрямків, а події пішли за сценарієм, на який у Кремлі не очікували.

Як заявив глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук в інтерв'ю виданню Liga.net, для Росії стали несподіваними військова підтримка Туреччиною Азербайджану, перемога Майї Санду на президентських виборах у Молдові, а також ситуація з кризою режиму Лукашенка у Білорусі. Москва програє за цими напрямками.

Більш того, втративши вплив на Україну і Грузію, росіяни за крок від втрати Вірменії, яка без підтримки РФ капітулювала у нагірнокарабаському конфлікті.

"Україна - само собою, Грузія-само собою. Вірменія фактично загублена, тому що вірмени образилися на Москву, вона не допомогла їм вирішити питання Карабаху", - сказав парламентер.Читати такожУ Кравчука розкрили плани щодо Донбасу і зробили заяву про поступки Росії

Також політик додав, що криза системи, на базі якої Росія намагається вибудувати своє лідерство, "тріщить по швах". Москва прагне утримати пострадянські держави, в тому числі і Україну.

"Вона не ставить собі завдання піти з України. Вона ставить завдання бути присутньою в Україні. Якщо не прямо і безпосередньо самою, хоча на Донбасі її бачимо, то руками ОРДЛО. Цього вона і сподівається досягти", - підкреслив перший український президент Леонід Кравчук.

Війна Росії та України на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты