Рада приравняла цифровые водительские права к бумажным

Нардепы официально признали цифровые водительские права

Закон вступит в силу после его опубликования. Ранее юридическая сила этих документов определялась постановлением Кабинета министров.

Сьогодні парламент схвалив важливе рішення та прирівняв цифрові водійські права у додатку Дія до паперових. Відповідна норма є в схвалених сьогодні змінах до Закону Про дорожній рух, йдеться на сайті Міністерства цифрової трансформації.

Тепер водій може пред'являти електронне водійське посвідчення, електронне свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і Договір обов'язкового страхування (ОСЦПВ) поліціянтам для посвідчення своєї особи та права на водіння.

"Закон набуде чинності після його опублікування. Раніше юридична сила цих документів визначалася постановою Кабінету Міністрів України", - йдеться в повідомленні.

Читати такожЗупинка без причини і арешт на 10 днів: до чого готуватися водіям

Також у міністерстві зазначають, що нещодавно Рада в першому читанні розглянула законопроєкт, яким пропонується прирівняти цифрові паспорти в додатку Дія до паперових. Після схвалення цього Закону Україна стане першою країною в світі, де юридична сила цифрових паспортів буде визнана на законодавчому рівні.

Збільшення штрафів за порушення ПДР - що було раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты