Сегодня в Украине день тишины перед местными выборами: что запрещено 24 октября

В Украине день тишины перед выборами / УНИАН

Согласно Административному кодексу Украины, за проведение предвыборной агитации в день тишины грозит штраф.

У суботу, 24 жовтня, в Україні настав день тиші перед виборами до місцевих органів влади, які пройдуть у неділю, 25 жовтня. У цей день заборонена будь-яка агітація, а також публічні заходи на підтримку партій і кандидатів.

Відповідно до статті 54 Закону Про місцеві вибори, "передвиборча агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування".

Крім того, напередодні і в день голосування забороняється проведення масових акцій (зборів, мітингів, походів, демонстрацій тощо) від імені кандидатів і партій.

Також забороняється проведення концертів, вистав, спортивних змагань, демонстрації фільмів і телепередач або інших публічних заходів на підтримку партій і кандидатів.

Відповідно до статті 53 Закону "Про місцеві вибори", засобам масової інформації протягом останніх двох днів перед днем голосування заборонено оприлюднити результати опитування громадської думки, пов'язаної з виборами.

Що ще заборонено в день тиші:

Яке покарання загрожує за порушення в день тиші

Згідно з Адміністративним кодексом України, за проведення передвиборчої агітації поза строками загрожує штраф. Для громадян він становить від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це відповідно від 510 до 850 гривень. Для посадових осіб сума більша - від 50 до 80 неоподатковуваних мінімумів, а це 850 – 1360 гривень.

Місцеві вибори 2020 – про що важливо знати:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты