В Кабмине назвали реальные сроки возвращения Донбасса в Украину

Реинтеграция Донбасса продлится минимум одно поколение - Резников / пресс-служба КГГА

Резников призвал разделять вопросы возвращения ОРДЛО и вывода оттуда российских войск.

Питання планомірного повернення окремих районів Донбасу до складу України і виведення звідти російських незаконних збройних формувань – це два різних процеси. Реінтеграція може зайняти приблизно 25 років.

Про це заявив віцепрем'єрміністр України, заступник голови ТКГ з питань врегулювання російсько-українського конфлікту на сході країни Олексій Резніков під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

За його словами, закінчення війни на Донбасі і питання звільнення української території від російських військ не будуть збігатися за часом.

"Реінтеграція триватиме щонайменше одне покоління. Давайте говорити правду, про це свідчить світовий досвід. Чому я кажу, що реінтеграції триватиме 25 років? Я кажу, тому що це правда. Реінтеграція територій, які наразі тимчасово окуповані, не відбуватиметься одразу після закінчення війни. Кінець війни та реінтеграції не збігаються за часом", - підкреслив Резніков.Читати такожЯк і коли пройдуть вибори на окупованому Донбасі: Кравчук розставив крапки над "і"

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты