В МИД Украины оценили возможность переговоров Зеленского и Путина

Договориваться о мире в Украине нужно с Путиным - Кулеба / УНИАН

Украина не намерена отступать от защиты своих национальных интересов, заверил Дмитрий Кулеба.

Незабаром пройде ще одна зустріч радників лідерів країн Нормандського формату. За її підсумками стане зрозуміло, чи відбудуться перемовини Володимира Зеленського, Володимира Путіна, Ангели Меркель і Еммануеля Макрона у Парижі в найближчому майбутньому.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба під час свого брифінгу в суботу, 19 вересня.

За його словами, в п'ятницю, 18 вересня, пройшла робота над висновками за підсумками зустрічі радників Нормандського формату. Результати наступної зустрічі покажуть, коли можна буде провести зустріч лідерів держав.

Кулеба стверджує, що у Києві чітко розуміють, з ким потрібно вести перегомовини для встановлення миру.

"Перше: ми не вимагаємо проведення саміту в якусь конкретну дату, але ми хочемо, щоб цей саміт відбувся якомога швидше, тому що ми знаємо, що, якщо ми хочемо рухатися вперед, то домовлятися потрібно тільки з однією людиною — з Володимиром Путіним", - сказав міністр.

Крім того, саміт повинен пройти результативно. Після зустрічі має з'явитися низка рішень, узгоджених у Парижі.

Наостанок він додав, що Україна зробить все, що залежить від держави, для проведення саміту нормандської четвірки. Для цього Москва повинна піти назустріч Києву у процесі перемовин.Читати такожУ Путіна зробили заяву про зустріч із Зеленським

"На жаль, поки ми не бачимо взаємності з боку Російської Федерації. Від них постійно лунають якісь суперечливі заяви. Ми хочемо побачити від них конструктивну налаштованість на досягнення результатів і проведення саміту", - підкреслив Кулеба.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты