В США признались, когда Байден наконец-то позвонит Зеленскому

Джо Байден скоро позвонит Зеленскому / Reuters

Президент США Джо Байден не раз выражал поддержку нашей стране, он взял на себя ряд обязательств по международному сотрудничеству, является другом Украины.

Президент США Джо Байден обов'язково зателефонує своєму українському колезі Володимиру Зеленському "без будь-яких передумов", заявив прессекретар посольства США в Україні Деніел Лангенкемп у коментарі Європейській правді.

Він висловив переконання, що розмова обов'язково відбудеться.

"Цей дзвінок буде. Ми переконані в цьому", - кілька разів підкреслив він.

Дипломат також нагадав, що президент Байден взяв на себе ряд зобов'язань з міжнародного співробітництва, і в тому числі є "відданим другом України".

"Примітно, що нинішня адміністрація США приділяє Україні багато уваги ... Держсекретар Блінкен провів переговори з Міністром Кулебою 1 лютого, майже відразу після свого призначення. Міністр оборони Таран спілкувався зі своїм американським колегою Остіном 19 лютого. Кілька інших топчиновників також вже контактували або мають заплановані переговори", - зазначили в посольстві.

Читати такожПутін викликав Байдена на баттл

Там також нагадали про заяви Білого дому і Держдепу про підтримку України в річницю протиправної анексії Криму, а також про надання Україні траншу допомоги у сфері безпеки в березні.

Коментуючи питання про можливі умови телефонної розмови президентів, представник посольства зазначив, що з боку США таких умов немає.

Читати такожЧому Байден досі не здзвонився з Володимиром Зеленським

"Україна для нас - партнер, а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і немає ніяких передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський в останні тижні вдається до потужних дій проти недобропорядних інтересів, які досі тягнуть Україну вниз", - йдеться в коментарі посольства.

Постачання американської зброї до України:

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты