Зеленский объяснил, сколько еще мучиться из-за COVID-19

Коронавирус в Украине и в мире - Зеленский рассказал, сколько еще мучатся / Reuters

Президент Украины подчеркнул, что противодействие Covid-19 – это глобальная ответственность.

Коронавірус в Україні та в світі бушувати буде ще не один рік. Причому це не остання пандемія, з якою доведеться боротися світовій спільноті.

Про це президент Володимир Зеленський заявив на загальних дебатах світових лідерів під час засідання 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в онлайн-режимі (на відео – з 09:20).

На переконання українського лідера, Covid-19 - це глобальна відповідальність. Тому всі країни повинні проявити відповідальність перед загальною загрозою і внести свій внесок у цю боротьбу. Україна в свою чергу готова допомогти з продовольчою безпекою людства.

«До протидії загальним загрозам має бути залучено не 7, не 20, а, щонайменше, 193 країни. Сьогодні стає зрозуміло, що боротьба з Covid-19 буде йти не один рік. Навряд чи це остання пандемія, крізь яку нам доведеться пройти. Тому всі ми повинні вийти з нинішньої кризи сильнішими і підготовленими", - заявив Зеленський.

Раньше Зеленський розпік діяльність ООН. Президент звернув увагу на необхідність змінити статут і механізми організації.

Коронавірус в Україні та в світі – останні новини

Автор: Диана Бель
Новости сейчасКонтакты