Жесткая борьба за власть в Харькове: эксперт спрогнозировал ситуацию после смерти Кернеса

Геннадий Кернес умер 17 декабря от последствий COVID-19 / УНИАН

Кернес был фигурой №1 в Харькове – у него не было конкурентов, отметил Владимир Фесенко.

Після смерті мера Харкова Геннадія Кернеса у місті мають бути проведені нові вибори міського голови, які затвердить Верховна Рада. Фаворита на посаду градоначальника немає, тому на першу столицю очікує гостра і конкурентна боротьба за владу.

Політолог Володимир Фесенко в ефірі телеканалу Україна 24 заявив, що в цій ситуації, згідно з чинним законодавством, потрібно провести нові вибори мера. Рішення з цього питання має ухвалити український парламент.

"Чому я так кажу? Тому що у нас була ситуація у Луцьку, коли пішов з життя мер міста Микола Романюк, але вибори не призначали кілька років", - сказав експерт.

Політичний експерт акцентував увагу на тому, що події можуть розвиватися за різними сценаріями. У Кернеса не було конкурентів у Харкові, тому очікується серйозна боротьба за посаду градоначальника, якому доведеться працювати з міськрадою, де більшість за політичною силою Геннадія Кернеса.Читати такожКернес помер: повне досьє на господаря Харкова - від скандалів до замаху

"Явного фаворита немає, боротьба буде дуже конкурентною, гострою. Але кого б не вибрали мером Харкова, він буде працювати з тією міською радою, де домінують представники Партії Кернеса, вони будуть і надалі впливати на ситуацію в місті", - підкреслив Володимир Фесенко.

Геннадій Кернес

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты