Что приготовить из клубники: необычные соленые рецепты

Ничто так не привлекает нас на фермерский рынок, как клубника

Ничто так не привлекает нас на фермерский рынок, как клубника.

Ніщо так не приваблює нас на фермерський ринок, як полуниця. З неї існує величезна кількість десертів і напоїв, але вона також може стати прекрасним доповненням до інших продуктів, серед яких є навіть м'ясо.

Курка з полуницею "Капрезе"

Інгредієнти:

Куряча грудка (4 шт)

Соус "Бальзамік" (1 чашка або 200 мл)

Сир "Моцарелла"

Базилік

Полуниця

Приготування

Розігріти духовку до 240 градусів. Замаринуйте курячі грудки в 1/2 чашки бальзамічного соусу і залиште на деякий час, щоб курка встигла насититися. Покладіть курку у форму для випічки і зверху вилийте залишився оцет. Приправити курку щедро сіллю і перцем. Випікайте протягом 30 хвилин, або поки курка не буде прожарена і не перестане бути рожевою всередині.

Тим часом, доведіть половину чашки оцту до кипіння в маленькій каструлі на середньому вогні. Зменшіть вогонь до середнього і варіть близько 10 хвилин. У невеликій мисці змішайте полуницю, моцарелу і базилік, нарізані кубиками, щоб приготувати начинку. Коли курка буде готова, перейдіть до подачі страви. Викладіть курячу грудку, а на неї зверху полуничне капрезе.

Курка "Капрезе".jpg

Брускетта з Брі і полуницею

Ця страва є неймовірно освіжаючим, низькокалорійним і смачним.

Інгредієнти:

Вірменський лаваш

Сир "Брі"

Полуниця

Лохина або шовковиця

Для приготування цієї страви розріжте вірменський лаваш на слайсы, розміром з невеликий бутерброд. Якщо у вас є гриль, то обсмажте його там до появи коричневих смужок. Якщо немає, то можна відразу робити брускети в духовці.

На лаваш потрібно викласти по 2-3 шматочка сиру "Брі", в залежності від розміру основи з лаваша. На сир зверху можна викласти полуницю і інший вид ягоди, капнувши трохи меду.

Брускета з Брі і ягодами.јрд

Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин, як тільки почне танути сир. Це блюдо відмінно поєднується з холодним білим вином.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты