Баста объявил себя украинцем

Баста / Instagram

Российский певец Баста, который получил статус "угрозы нацбезопасности Украины", заявил, что он украинец.

Знаменитий артист баста дав інтерв'ю для програми Ксенії Собчак, яке вийшло на її "ютубі".

Російський репер підняв тему захоплення Росією українських територій, висловившись щодо заборони на в'їзд в Україну. Повне відео інтерв'ю доступно на ютуб-каналі Ксенії Собчак.

"Я українець. Моя бабуся з Києва, мій дідусь з Кривого Рогу, моя мама українка. Я наполовину українець. І я дбайливо ставлюся до України і до Росії. Я вважаю, що необдумані висловлювання, модні або немодні, підкидають дров в цю піч",– розповів баста.

Репер Баста заявив, що для нього питання "русского мира" - дуже складне питання, і він відмовився висловити свою думку з приводу Криму, "ДНР", і "ЛНР".

Під "модними або немодними" висловлюваннями репер має на увазі чітку громадянську позицію щодо того, кому належить анексований Росією Крим. Натомість він порівняв ситуацію з анексією Криму та війною на Сході України з "Нагірним Карабахом".

"Висловлювання на цю тему розпалюють те, що мені зовсім не подобається між Україною і Росією", – зазначив Баста.

Війну на Донбасі артист вважає "величезною трагедією для людей з обох сторін". Тим не менш, продовжує висловлювати принизливе "на Украине" навіть під час інтерв'ю.

У 2017 році його внесли до списку осіб, які загрожують національній безпеці. Причиною стало те, що музикант незаконно приїжджав в окупований Російською Федерацією Крим. Заборону зняли 16 вересня 2020 року через закінчення терміну обмежувальних заходів. Сам Баста розповідає, що він подавав до суду і намагався судитися через внесення його в список заборонених артистів.

Як раніше повідомляв Главред, Кирилу Гребенщикову заборонили в'їзд в Україну.

Автор: Александр Галайда
Новости сейчасКонтакты