"Невдобно якось": Полякова высказалась по поводу языкового закона в Украине

Оля Полякова / https://www.instagram.com/polyakovamusic/

Популярная эстрадная певица Оля Полякова перешла на суржик, чтобы высказать свою точку зрения по поводу закона, защищающего украинский язык.

Українська співачка Оля Полякова, яка завжди розмовляє російською, ламаною українською мовою звернулася до соцмереж, щоб підтримати введення нової норми закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної", згідно з якою споживачів повинні обслуговувати українською мовою у сфері послуг.

Оля Полякова записала відповідне сторіс в інстаграмі на відпочинку.

Співачка спеціально процитувала обурення в мережі фразою "Якось невдобно", розповідаючи про те, що встигла почитати і почути про реакцію на закон за 4 дні з його введення.

Оскільки рідна у Олі Полякової російська мова, вона не змогла звернутися чистою українською, але самі вигуки подиву її дочок з приводу того, що мама перейшла на державну мову - говорять за себе.Читати такожВсі послуги - тільки українською мовою: сфера обслуговування перейшла на нові правила

"Може зараз це когось і дратує, але в майбутньому наші діти будуть говорити українською і це прекрасно. Адже для того, щоб усвідомити, що ти українець, треба вивчати свою мову, треба нею говорити. А на якій? Чому ми в нашій країні розмовляємо чужою мовою?",- підкреслила Полякова, нагадавши ряд європейських країн і США, в яких використання державної мови - ознака великого патріотизму.

Оля Полякова суржиком підтримала мовний закон:

Автор: Александр Галайда
Новости сейчасКонтакты