Бабье лето зимой: синоптик удивил прогнозом до Нового года

Синоптик дал прогноз до Нового года / УНИАН

На протяжении осени ожидаются не очень сильные дожди, а зима начнется повторным бабьим летом.

Погода в Україні у вересні буде помірною дві декади, а потім температура знизиться. Протягом осені очікуються не дуже сильні дощі, а зима почнеться повторним бабиним літом.

Про це розповів Фактам народний синоптик Володимир Деркач.

Вересень

На початку місяця залишиться помірне тепло вдень і холодні ночі. В середині 1-ої декади температура підвищиться. Тепла погода збережеться майже всю другу декаду, після чого похолоднішає. Можливі короткочасні дощі. Останні 10 днів місяця можна буде вважати бабиним літом: помірне тепло вдень, прохолодні ночі без заморозків, і відсутність дощу.

Жовтень

На початку місяця збережеться тепла погода, а з середини першої декади задощить і похолодає. Це триватиме недовго, через кілька днів знову потеплішає до початку другої декади. Потім знову повернуться не дуже сильні дощі і прохолода. В кінці другої десятиденки потеплішає на кілька днів. Останні 10 днів місяця очікуються прохолодними, ночами можливо сильне зниження температури і навіть заморозки.

Листопад

Початок місяця буде дощовим, але приблизно в середині першої декади прийде бабине літо і триватиме до перших днів другої декади. В середині місяця прийдуть середньої інтенсивності дощі, що переходять в сніг. Похолодання триватиме 2-3 дні, потім знову потеплішає. У третій декаді температура знизиться, але не критично - мінусова буде спостерігатися по ночах і зрідка вдень.

Грудень

Місяць почнеться з незначного похолодання, але порадує і нетиповим теплом - "зимовим" бабиним літом. Після цього температура підвищиться, іноді пройдуть невеликі дощі. Під кінець першої та на початку другої декади температура трохи знизиться. В середині місяця потеплішає, вдень і вночі збережеться плюс. На День святого Миколая, 19 грудня, вночі може похолодати. Остання декада грудня буде теплою. Незначні заморозки та сніг можливі тільки під кінець року.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты