Facebook объяснила новую политику конфиденциальности WhatsApp: что нужно знать

Как работают новые правила конфиденциальности WhatsApp / Indiatoday

Напомним, что изменения в политике конфиденциальности WhatsApp вызвали массовый отток пользователей на другие платформы.

Компанія Facebook детально пояснила нову політику конфіденційності та умови використання WhatsApp, через нерозуміння якої користувачі стали активно переходити до суперницьких месенджерів Signal і Telegram.

Зокрема, в період з 6 по 10 січня завантажили близько 7,5 мільйона разів, що в 43 рази більше звичайного. Тим часом в перший тиждень січня Telegram перевищив 500 мільйонів активних користувачів на місяць, а за останні 72 години до месенджера приєдналися 25 мільйонів нових користувачів.

На тлі цих подій представники месенджера спробували прояснити, які дані користувачів насправді йдуть Facebook. За словами компанії, всі особисті повідомлення зашифровані та передаватися нікуди не будуть. Також згадується, що месенджер не зберігає журнали дзвінків і повідомлень, не ділиться списками контактів з Facebook, а вміст груп доступний тільки їх учасників.

Отже, WhatsApp буде передавати Facebook:

Крім цього представники WhatsApp додав сторінку в FAQ, де відповіли на популярні питання про нову політику:

Раніше Apple й Amazon приєдналися до Google та оголосили про блокування у своїх магазинах додатки Parler.

Parler – соціальна мережа, популярна серед консервативних користувачів, зокрема прихильників Дональда Трампа. Вона була заснована у 2018 році. Автори описують свій продукт як "соціальну мережу зі свободою слова, де ви можете вільно говорити та відкрито висловлювати свою думку".

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты