Instagram поделился деталями о работе алгоритма рекомендаций: что необходимо знать

Instagram / TechCrunch

Социальная сеть ответила на ряд ключевых вопросов.

Всім відомо, що соціальні мережі пропонують контент на основі рекомендацій. Не виняток і Instagram – він показує персоналізовані публікації, які залежать від ваших лайків, репостів, переглядів і так далі.

Як влаштована система ранжирування контенту в стрічці (Home Feed Ranking System Instagram), розповів один з розробників Амог Махапатра.

У Instagram є дві стрічки новин: звичайна, побудована з контенту підписок, і розумна, яка на основі алгоритмів і ряду факторів підбирає цікаві публікації. Розумна стрічка ґрунтується на контенті збережених картинок і репостів: чим більше лайкаєте постів про машину, тим більше вам їх показують.

Розглянемо фактори відбору для алгоритму в обох стрічках:

Також ви напевно могли помітити, що при підписці на нового користувача його контент ви побачите першим, ніж тих, на кого підписані давно. Таку функцію можна назвати перевагою першого контакту.

Однак, якщо ви тільки приєдналися до Instagram, стрічка покаже найпопулярніший контент в соціальній мережі, а вже після почне працювати система Home Feed Ranking System.

Як потрапити в рекомендації Instagram / Unsplash

Нагадаємо, що раніше в Instagram з'явилися повідомлення, що зникають – тепер можна спілкуватися в спеціальному режимі, залишаючи який все листування зникає. Щоб цей режим запрацював, необхідно провести знизу вгору на екрані листування в Instagram. Інтерфейс текстового поля в результаті стане пунктирним, а всі відправлені повідомлення почнуть зникати при закритті чату.

Показово, що зробити скріншот діалогу непомітно в цьому режимі не вийде – користувач буде попереджений, якщо його співрозмовник вирішить зробити знімок екрана.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты