Уголовное наказание за "слив" прослушек чиновников: Ермак дал объяснение

Андрей Ермак / УНИАН

Инициатива не будет представлять угрозы для свободы слова, уверен глава Офиса президента.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував пропозицію про введення кримінальної відповідальності за публікацію прослуховувань чиновників.

Як наголосив він у коментарі НВ, ця ініціатива не загрожує свободі слова, а покликана захистити іноземних партнерів під час розмов з українськими топ-чиновниками.

"Мета цієї ініціативи – прибрати токсичність з іміджу України, перестати асоціюватися з плівками і скандалами. І тут неважливо, публікуються записи для досягнення внутрішніх українських політичних цілей або геополітичних результатів. У будь-якому випадку, є велика загроза для інтересів нашої країни", - стверджує Єрмак.

Він також звернув увагу на те, що поки ніяких напрацювань немає, а існує лише ідея.

Єрмак додав, що запропонована ініціатива не буде стосуватися публікації аудіозаписів розмов, які свідчать про злочини вищих посадових осіб України, зокрема корупційних.

Читати такожСумний висновок з нових плівок Деркача

Він також запевнив, що вона не буде поширюватися на роботу журналістів і не буде представляти загрози для свободи слова.

Нагадаємо, 22 червня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив чергові записи розмов екс-президента України Петра Порошенка і віце-президента США Джозефа Байдена, які, на його думку, "дають нові відомості про міжнародну корупцію і зовнішнє управління Україною".

20 травня президент України Володимир Зеленський на прес-конференції повідомив, що генеральний прокурор Ірина Венедиктова зареєструвала кримінальне провадження щодо оприлюднених 19 травня записів нібито переговорів Порошенка з Байденом і колишнім державним секретарем США Джоном Керрі. В ході цих розмов від Порошенка нібито вимагали забезпечити звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты