Аваков назвал неожиданную версию возникновения бушующих пожаров на Житомирщине

В Украине продолжаются мощные лесные пожары / @mvs.gov.ua

Правоохранители рассматривают две версии возникновения масштабных пожаров.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про те, що правоохоронці розглядають дві версії виникнення масштабних пожеж у Житомирській області.

«В першу чергу пожежі виникли в результаті сильного сухого вітру, який обірвав електромережі. Проте ми маємо певні факти, які дають підставу вважати, що був умисний підпал. Саме тому сьогодні в Житомирській області працює група фахівців МВС на чолі з моїм радником Владиславом Бухарєвим. Ведеться слідство», - заявив глава МВС під час засідання оперативного штабу в Овручі Житомирської області.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС, Аваков також зазначив, що не можна відкидати і людський фактор.

Читати також"Відкрите полум'я залишилося": у Зеленського розповіли про страшні пожежі в Україні«Коли молоді дивним чином розважаються і в умовах сухої погоди, взимку майже не було снігу, навмисно підпалюють траву. За останні три дні ми затримали кілька людей, яких зловили на підпали трави та сміття на краю лісу», - додав глава МВС.

Міністр внутрішніх справ також звернув увагу на те, що триває ліквідація пожеж у Чорнобильській зоні. При цьому розглядається як основна версія пожеж малосніжна зима і суха лісова підстилка.

«У Чорнобилі триває гасіння пожежі, але ситуація повністю контролюється. Крім того, ми всі зробимо висновки з цієї ситуації. Будуть змінені правила дій в заповідних зонах, в тому числі і в зоні відчуження», - резюмував він.

Читати також"Вирахуємо покидьків": у Авакова назвали несподівану версію масштабних пожеж під Києвом

Нагадаємо, раніше постраждалі на Житомирщині розповіли про страшні пожежі.

Новости сейчасКонтакты