Аваков отказался отдавать русский язык россиянам

Арсен Аваков / УНИАН

Министр внутренних дел Арсен Аваков считает, что русский (он же слобожанский) язык и русская языковая культура в значительной степени принадлежат и украинцам.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що російська мова і відповідна мовна культура належить не тільки Російській Федерації, а й Україні. Про це чиновник заявив в інтерв'ю журналісту і медіаменеджеру Дмитру Гордону.

Аваков також запропонував організувати всесвітнє мовлення українських телеканалів. Гордон поцікавився у міністра внутрішніх справ, чи здатний офіційний Київ ініціювати заборону на мовлення російських телеканалів по всьому світу.

"Не знаю, як це можливо, я б краще зробив по-іншому. Я б ініціював, щоб наші телеканали [віщали ‒ Главред] по всьому світу, в тому числі російськомовний. Російська мова, або, як я його називаю, Слобожанська мова, в нашому випадку не належить Росії. В Україні державна мова - українська. Але Російська мова і російська мовна культура в значній мірі належать і українцям. Чому я повинен її віддавати?",- сказав Аваков.

Читати такожАваков розкрив, хто був ініціатором санкцій проти каналів Медведчука

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Новости сейчасКонтакты