Эксперт объяснила, почему Украине нужно разобраться с вопросом двойного гражданства

Жители Донбасса разочаровались в России, считает Осмоловская / Фото УНИАН

Кремль использует неопределенность и "заигрывает" с Донбассом.

Україна повинна ліквідувати проблему щодо невизначеності з приводу подвійного громадянства. Таку думку озвучила експерт з міжнародних питань Юлія Осмоловська.

За її словами, Росія "заграє з цим фактором" на Донбасі. Зокрема, мова йде про те, що громадяни України, які проживають на окупованих територіях та отримали паспорти РФ, нібито зможуть взяти участь у всеросійському референдумі про зміни до Конституції.

"Якщо б у нас була заборона на подвійне громадянство, то можна було б застосовувати навіть кримінальну відповідальність за такі дії", – сказала експерт в ефірі ObozTV.

На думку Осмоловської, стосовно жителів Донбасу, які проголосують на російському референдумі, можуть бути введені візові санкції. Зокрема, для них може бути обмежений в'їзд в країни Євросоюзу.

"Цей інструмент запровадять, якщо Євросоюз його підтримає. Це логічно, оскільки щодо Криму він діє так само", - вважає експерт.

При цьому Осмоловська вважає, що активність жителів Донбасу на російському референдумі буде невеликою. Причина в тому, що люди розчарувалися у своєму нинішньому становищі.

"Їм було обіцяно, що ця територія буде частиною Російської Федерації. Очевидно, що такого не планується, люди розчаровані. Зараз для української влади виникає зручний момент, щоби завойовувати їхні серця, щоби повернути їх в Україну душею", – підкреслила експерт.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявив, що Україна повинна знайти збалансоване рішення для впровадження подвійного громадянства в країні. При цьому, за його словами, повинні бути винятки для окремих категорій українців, а також держав – зокрема, для Російської Федерації.

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты