Эксперт объяснил, что скрывается за заявлением МИД о британской военной базе в Украине

Эксперт объяснил, что скрывается за заявлением о британской базе / Reuters

По мнению специалиста, всколыхнувшее украинское общество заявление главы МИД о британской военной базе в Украине следует трактовать однозначно.

Нещодавня заява міністра закордонних справ Дмитра Кулеби про те, що вже в найближчому майбутньому на території України з'явиться повноцінна Британська військова база – не більше ніж частина стандартного дипломатичного діалогу.

Про це в коментарі Главреду розповів керівник фонду "Українська політика", політолог, історик Кость Бондаренко.

"Заява Кулеби - це просто заява ввічливості. Є стаття Конституції України, яка говорить про заборону створення іноземних військових баз на території України. Тому Кулеба як дипломат зробив дипломатично ввічливу заяву, розуміючи, що Зеленський якраз їде в Лондон і потрібно з англійською галантністю пообіцяти британцям те, що заздалегідь не можна виконати", – вважає експерт.

На думку Бондаренка, недавній контракт на будівництво для України у Великобританії декількох кораблів ніяк не пов'язаний з перспективою появи в країні вищевказаної бази.

"Тому я поки не бачу будь-яких загроз або тенденції "все пропало". Цільовий контракт на будівництво кораблів, підписаний Зеленським, не має з будівництвом бази нічого спільного. Якщо він допоможе заробити суднобудівній галузі, про яку держава сьогодні не дуже дбає, це тільки піде нам на користь", – підсумував він.

Читати такожТрампівські соколи в небі - над містами України пролетіли американські літаки

Британська військова база в Україні - що було раніше:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты