Фокин оценил свои скандальные слова об амнистии для боевиков

Фокин оценил свои скандальные слова об амнистии для боевиков

Уже несколько недель не утихают споры по поводу скандального заявления Витольда Фокина об амнистии для участников войны на Донбассе.

Перший прем'єр-міністр України (1991-1992), а нині ‒ заступник керівника української делегації в Тристоронньої контактної групи на переговорах у Мінську щодо Вітольд Фокін ще раз пояснив свою заяву про необхідність загальної амністії для учасників війни на Донбасі.

Про це повідомляє Українське радіо з посиланням на інтерв'ю Фокіна.

"Не можна розраховувати на мир у довгостроковій перспективі, якщо не оголосити загальну амністію. Я не говорив, що треба помилувати злочинців, які ґвалтували, вбивали, знущалися, помилувати садистів. У тексті мого виступу було: "багато злочинів, які повинні бути розслідувані, і винні нехай понесуть покарання, але сьогодні, щоб припинити війну, моя позиція — не держави, а не ТКГ, а моя особиста позиція — потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів Донбасу, а найкраще Донбасу"", ‒ заявив він.

Фокін також стверджує, що не відмовлявся зустрітися з нардепами в Раді ‒ заради того, щоб ще раз донести своє бачення конфлікти на Донбасі. Парламентарям він запропонував кілька дат - щоб зустріч пройшла в зручний для всіх день.

Читати також"Діда підставили": представник ОРДО пояснив скандальні заяви Фокіна

Фокін амністія для бойовиків - що було раніше:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты