Генерал объяснил, какой шанс закончить войну на Донбассе есть у Украины

Какой шанс закончить войну на Донбассе есть у Украины / УНИАН

Генерал армии и экс-руководитель Службы внешней разведки высказался по наболевшей теме окончания войны на Донбассе.

Мінський формат переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі має бути збережений. Однак офіційний Київ повинен домогтися розробки іншого варіанту ‒ з ширшим форматом переговорів.

Про це в коментарі Главреду заявив генерал армії України Микола Маломуж - екскерівник Служби зовнішньої розвідки. Експерт, однак, переконаний - Мінські переговори потрібно зберегти заради стримування намірів Кремля.

"Втім, попри це, "Мінськ" повинен зберігатися для стримування Росії. Однак Україна паралельно повинна запропонувати інший варіант врегулювання ситуації - створення нового широкого формату переговорів, де сторони, займаючись розв'язанням глобальних проблем і стабілізацією світових процесів, зможуть обговорювати й питання Донбасу поряд з проблемами Ірану, Сирії, світового тероризму, загроз ІДІЛ і т.д.", ‒ заявив він.

Оскільки врегулювання конфлікту на Донбасі, вважає Маломуж ‒ велика проблема України, офіційному Києву потрібно якнайшвидше сформулювати завдання в контексті загальних проблем війни на сході країни.

"Про необхідність створення такого майданчика вже заявляли Великобританія, США та інші члени "Великої двадцятки". Однак Донбас - це, перш за все, проблема України, і тому саме Київ повинен сформулювати завдання в контексті спільних проблем, позначивши можливі загрози конфлікту не тільки для України, а й для всього світу, створити дорожню карту. Тільки такий підхід може бути підтриманий провідними світовими гравцями. У цьому випадку Кремлю нікуди буде діватися, і він буде змушений грати за загальними правилами", ‒ підсумував він.

Читати такожКиїв великодушно підказав Путіну, як закінчити війну на Донбасі

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты