Геращенко прокомментировал акцию протеста сторонников Стерненко

Геращенко прокомментировал акцию протеста сторонников Стерненко

Если акции в поддержку Стерненко сравнить с беспорядками в Капитолии, у нас все спокойно, заявил заместитель министра внутренних дел.

Акція на підтримку активіста Сергія Стерненка у центрі Києва біля Офісу президента 27 лютого проходить спокійно, заявив заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко.

"Після неодноразових закликів в ефірах національних телеканалів, можливо, нас почули, і сьогодні акція мирна, спокійна. Тому завдання поліції - тільки допомагати перекривати дорожній рух, допомагати, щоб все було безпечно. Ніяких зіткнень на цей момент немає, сподіваюся, що так буде до вечора. Агресії немає, і це прекрасно, коли громадяни висловлюють свою позицію. Якщо порівняти із заворушеннями в Капітолії, у нас все спокійно", - зазначив заступник очільника МВС в ефірі телеканалу Україна 24.

Також Геращенко прокоментував фотографії великої кількості техніки в центрі Києва, які з'явилися в соцмережах.

"Це не автозаки, це машини, які перевозять бійців Національної гвардії, яка потрібна для підтримки громадського порядку. Дійсно, завдання поліції – підтримка громадського спокою, але жодним чином не перешкоджати мирним акціям", - сказав він.

Зазначимо, вхід до будівлі Офісу президента майже не охоронявся. Акція була мирною. Однак активісти не виключили, що 27 лютого - останній мирний захід.

Вимоги активістів:

Справа Стерненка - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты