Ляшко назвал главное условие окончания эпидемии COVID-19 в Украине

Ляшко призвал украинцев соблюдать карантин / УНИАН

Украину могут ожидать печальные последствия в случае провала борьбы с коронавирусом.

Влада і суспільство повинні об'єднатися для перемоги над коронавірусно. інфекцією COVID-19 і звернути увагу на дотримання профілактичних заходів. Інакше китайська загроза завдасть серйозного удару по Україні.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє Україна 24.

За його словами, в країні існує проблема порушення протиепідемічних заходів. Недотримання карантинних заходів у підсумку може призвести до зростання числа заражень коронавірусом на території країни.

"Непрописування норм призводить до того, що їх порушують, порушення формують негативний імідж і потенційне джерело інфікування", - стверджує Ляшко.Читати такожУ ВООЗ заявили про початок другого піку пандемії коронавірусу

Також чиновник акцентував увагу на тому, що кожен день в Україні діагностують близько 900-1000 прецедентів зараження COVID-19. Причиною цьому є порушення карантинних заходів.

Наостанок Ляшко додав, що якщо влада і суспільство не об'єднаються проти коронавіруса, на Україну очікують вкрай негативні наслідки.

"У іншому випадку буде бій в односторонньому порядку, він може призвести до поразок, які виражатимуться в колапсі системи охорони здоров'я, летальних випадках, зростання випадків захворювання", - підкреслив заступник міністра охорони здоров'я.

Раніше вірусолог Анатолій Альштейн розповів, коли очікується зниження агресивності коронавірусу, внаслідок чого вірус може стати менш небезпечним для людства.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты