Кравчук назвал главную причину эскалации войны на Донбассе

Леонид Кравчук / УНИАН

Леонид Кравчук убежден - тот факт, что в последние месяцы в зоне военного конфликта на Донбассе регулярно обостряется обстановка, имеет четкое объяснение.

Керівник делегації України в Тристоронній контактній групі на переговорах у Мінському форматі Леонід Кравчук вважає, що ескалація військових дій на Донбасі в останні місяці - чистої води реакція РФ на активізацію дій Києва у відстоюванні своїх позицій. Про це перший президент України розповів в інтерв'ю каналу Дом.

Кравчук констатував, що перемир'я стало порушуватися частіше, ніж тиждень тому. На лінії фронту на Донбасі набагато більше стріляють - і серед бійців ЗСУ налічується багато поранених.

"Останнім часом і президент Володимир Зеленський, і Верховна Рада, і наша делегація в ТКГ значно посилили активність. Плюс санкції. Тобто Росія побачила, що Україна від слів перейшла до справи. Те, що раніше не робилося, хоча були можливості, зараз реально здійснюється. Думаю, все це в цілому створило таку ситуацію, коли Росія відчула, що тиск на неї посилюється", ‒ сказав він.

Читати також У Кравчука назвали терміни завершення війни на Донбасі

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Новости сейчасКонтакты