В МИД Украины рассказали, как будут возвращать Крым

Украина продолжает борьбу за деоккупацию Крыма / УНИАН

Украина намерена привлечь к переговорам ЕС, США и Великобританию.

Офіційний Київ має намір створити міжнародний майданчик, метою якого стане повернення анексованого Росією Криму до складу України. Влада має намір залучити до переговорного процесу США, Євросоюз та Великобританію. Участь Росії у цьому процесі не передбачається.

Про це розповів глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба у інтерв'ю виданню Сьогодні.

За його словами, у нинішніх реаліях створення формату з повернення Криму передбачає низку складних моментів, проте Україна планує провести конструктивну роботу у цьому напрямку. Участь Росії в такому форматі не передбачена.

"Зараз дуже важко створювати формат. Тим не менш ми взялися за це завдання, і я переконаний, що ми його виконаємо. Ми повинні бути чесними перед собою і відразу сказати, що Росія у цей формат не увійде", - зазначив Кулеба.Читати такожУ Кабміні розповіли, як Україна буде повертати Крим за Зеленського

Міністр сподівається, що Україні допоможуть впливові гравці міжнародної політичної арени.

"Ми дуже розраховуємо, що активну участь у створенні і роботі цього формату візьмуть ЄС, США та Великобританія, яка вийшла з ЄС, але залишається для нас надзвичайно важливим партнером і впливовим міжнародним гравцем", - підкреслив глава українського МЗС.

Кулеба запевнив, що майданчик з повернення Криму буде працювати на збереження питання деокупації півострова у міжнародній порядку денному, забезпечення невизнання анексії Криму, підтримувати санкційний режим щодо РФ і координувати дії, спрямовані на захист прав людини на території захопленого кримського півострова.

Раніше Кулеба назвав умову, за якої повернення анексованого Криму до складу України стане реальністю.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты