Многомиллионная сделка: Украина продала одно из крупнейших предприятий

Киевпассервис продан на аукционе

После предыдущего неудачного аукциона предприятие Киевпассервис успешно ушло с молотка.

Фонд державного майна України провів 4 березня аукціон, у результаті якого майже за 231 мільйон гривень був проданий Київпассервіс. Це одне з найбільших підприємств, що здійснюють надання послуг перевізникам і пасажирам.

"4 березня успішно завершився аукціон з продажу Київпассервісу - одного з найбільших підприємств по наданню послуг перевізникам, і пасажирам. Об'єкт буде переданий новому власнику за 230 897 987 грн", - зазначили у Фонді держмайна.

Як повідомляють у ФДМ, до аукціону проявили інтерес 3 учасника. Під час торгів сума підприємства зросла майже на 18%.

Також у Фонді нагадали, що ще в серпні 2019 року, коли пройшов попередній аукціон, зацікавлених у придбанні підприємства не було.

"Однак на цей раз новий підхід у розкритті інформації про підприємство та сотні сторінок опублікованих документів дозволили зацікавити інвесторів", - додали у Фонді держмайна.

Український політолог, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк прокоментував дану угоду, піддавши владу жорсткій критиці. За його словами, замість розвитку соціальної політики, уряд продає підприємства.

Анатолій Октисюк / Facebook

"Шайка жуліків і мародерів на чолі із Головою Фонду Державного майна Дмитром Сенниченком за безцінь продають українські державні підприємства західним олігархам. Замість того, щоб навести лад і дати українцям роботу і гідні зарплати, ці бандити з молотка все продають", - вважає аналітик, припустивши, що наступна влада скасує цю угоду.

Підприємство Київпассервіс створено державою у 2005 році. Рішення про включення компанії в список об'єктів, що підлягають приватизації, було прийнято урядом Гройсмана у 2015 році. В структуру підприємства входять Центральний автовокзал Києва, 24 автостанції на території міста і 19 автомобільних станцій в області.

Раніше Мін'юст ухвалив рішення про продаж легендарного в радянські часи заводу відеоплівок.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты