"На полетах экономили": в летном университете рассказали о разбившемся Ан-26

Разбившийся под Харьковом Ан-26 / Фейсбук Ю.Бутусова

Авиакатастрофа произошла не по вине курсантов, подчеркнул преподаватель ХНУВС.

У Харківському національному університеті Повітряних сил економили на тренувальних польотах, адже вони обходяться недешево, і розповіли про долю Ан-26, який розбився.

Як розповів один з викладачів ХНУПС у коментарі Vesti.ua, Ан - 26Ш, який розбився під Чугуєвом - це спеціалізований літак.

За його словами, перш ніж приступити до практичних польотів, курсанти проходять тренажерну і передпольотну підготовку, виконують обов'язкові стрибки з парашутом.

Він підкреслив, що не один випуск курсантів провів навчальні польоти на даному борту.

"Тут специфіка в тому, що курсанти займаються прокладанням заданого маршруту, а літаком керують досвідчені пілоти і штурман. Те, що сталося — не вина курсантів однозначно. Звичайно, розмов і різних версій зараз буде багато, але я б почекав висновки експертів», - говорить викладач.

Він також розповів про те, що не рідко літак використовували не за призначенням.

"Бувало, що посилають до Києва або ж в інше місто, і якщо туди летять з курсантами, то і я в якості пасажира з ними відправлявся. І якось не боявся за своє життя, не переживав, що щось може трапитися. Тому що всі льотні одиниці обслуговували досвідчені бортмеханіки. Так, літаки хоч і не нові, але свій запас вони ще не вилітали. Зізнатися, економили на польотах, оскільки вони недешево обходяться", — додав він.

Читати такожКатастрофа Ан-26: названо несподівану причину порятунку курсанта

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты