Не хватает врачей и лекарств: медик забил тревогу из-за COVID-19 в Украине

В украинских больницах не хватает лекарств / pixabay.com

Эксперт дал совет украинцам, которые подозревают у себя симптомы коронавируса.

В Україні в умовах перебудови системи охорони здоров'я багато лікарень мають серйозні проблеми, заявив президент Українського медичного клубу, заслужений працівник охорони здоров'я України Іван Сорока.

В ефірі телеканалу Україна 24 він підкреслив, що не всі лікарні забезпечені лікарськими засобами, виробами медичного призначення та медичними кадрами.

Як зазначив Сорока, загальна ситуація є більш-менш адекватною, але "бувають прикрі випадки, коли з тих чи інших причин незбалансованість системи не дозволяє госпіталізувати пацієнта в тому чи іншому регіоні".

Також експерт дав пораду українцям, які підозрюють у себе симптоми коронавірусу:

"Треба телефоном контактувати з закладом охорони здоров'я, де є ваш сімейний лікар, або де ви територіально приписані. Або буде рекомендація лікаря, якщо у вас легка форма захворювання, або виїзд екстреної служби, щоб вам екстрено допомогти, госпіталізувати у відділення невідкладної терапії, або це виклик бригади, яка забере у вас тест, і ви будете знати через певний проміжок часу, чи є у вас коронавірусна хвороба", - додав Сорока.

Читати такожЗеленський зробив тривожну заяву через зростання числа пацієнтів з COVID-19

Як заявив інфекціоніст Вадим Арістов під час чату в Главреді, в Україні по ряду причин наступний пік захворюваності коронавірусом COVID - 19 буде скаженим.

За його словами, кількість хворих збільшується, зокрема, через те, що вірус охоплює нові групи населення і території.

Новости сейчасКонтакты