Протест против больных COVID-19: в Харькове чернобыльцы подрались с копами

В Харькове протесты из-за больных COVID-19 / mvs.gov.ua

По мнению протестующих, диспансер не предназначен для приема больных коронавирусом.

У понеділок, 22 червня, у Харкові під час акції проти відкриття обласного диспансеру для прийому хворих на коронавірусміж демонстрантами та поліцією відбулися сутички. В результаті двоє поліцейських постраждали.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

"Десь о 13:00 сталася сутичка, в результаті якої двоє 24-річних оперуповноважених Шевченківського відділу поліції отримали тілесні ушкодження. Один з поліцейських отримав закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку, інший - забиття гомілки", - повідомили в МВС.

За даним фактом відкрили три кримінальні провадження згідно з ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання із санкцій статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

Як повідомляє Суспільне, більшість протестувальників - представники чорнобильських організацій. На думку людей, диспансер не призначений для прийому хворих на коронавірус.

Учасники акції заявляють, що "під виглядом якихось коронавірусних хворих хочуть забрати Чорнобильську лікарню".

"Ми не говоримо, що вони не люди, вони теж люди, їх треба обстежити, лікувати, але цей диспансер не пристосований для того, щоб коронавірусних хворих тут лікувати. Він у центрі міста! Ми проти такого рішення влади", - заявив чорнобилець Сергій Беліченко.

Водночас радниця очільника ХОДА Наталія Попова повідомила, що першого пацієнта довелося заносити до лікарні на руках, бо в'їзд для швидкої допомоги закрили.

«Чорнобильці перекрили в'їзд. На даний момент в обласній інфекційній лікарні 246 пацієнтів. Реанімацію, яка спочатку була розрахована на 6 пацієнтів, розширили до 12 осіб. Зараз там лежать 13 пацієнтів», - зазначила Наталія Попова.

На відео, яке виклала радниця очільника ХОДА, можна побачити, що пацієнт з коронавірусом підключений до апарату штучної вентиляції легенів і його заносять на руках до лікарні.

Читати такожУ Харкові медики влаштували протест через обман з діагнозом Covid-19Нагадаємо, раніше в Чернівецькому СІЗО ув'язнені влаштували бунт проти прийняття в СІЗО ув'язненого з коронавірусом, до деяких з них застосували фізичну силу, троє ув'язнених нанесли собі тілесні ушкодження.

"Під час візиту встановлено, що десь о 23 годині 24 квітня ув'язнені, що перебувають в установі, почали висловлювати масове невдоволення прийняттям до СІЗО новоприбулого ув'язненого з підтвердженим діагнозом – коронавірусна хвороба COVID-19", - повідомила омбудсмен Людмила Денисова.

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты