"Обойдутся без носков": врач поддержала жесткий карантин в Украине

Врач назвала плюсы локдауна / УНИАН

Медик рассказала, какая сейчас ситуация в больницах из-за коронавируса.

Доктор медичних наук Наталія Виноград заявила, що в умовах жорсткого карантину заборона на продаж низки непродовольчих товарів є виправданою, оскільки дозволить зменшити натовпи людей у супермаркетах.

"Мова йде про низку факторів, які визначають можливість інфікування людей. Ця ймовірність обумовлена тривалістю перебування людини в зоні потенційного поширення патогена. В даному варіанті встановлено, що людина досягне реалізованого ризику зараження, якщо вона буде там перебувати 15 хвилин, яких вистачить, щоб взяти продукти і вийти з магазину. А ось щоб обійти всі відділи і зібрати всі потрібні і непотрібні речі, постояти, подумати, це більше 15 хвилин навіть для досвідченого покупця", - говорить Виноград.

Читати такожШмигаль пояснив, чому локдаун в Україні ввели вчасно

Наталія Виноград також зазначає, що лікарям "і так зараз вистачає роботи".

"Основна ідея - стримати темпи приросту нових випадків з урахуванням того, що потрібен захист ще й від грипу та інших ГРВІ, і лімітувати, обмежувати потенційні ризики. Порах*йте, скільки приміщень може відвідати людина в день і скільки там перебувати. Може, вона краще посидить вдома і обійдеться без шкарпеток?", - зазначила лікар, передає Україна 24.

Локдаун в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты