Отцу Зеленского предложили дать пожизненную стипендию: в ОП объяснились

Александр Зеленский / Фото Cтрана

Пожизненную стипендию предлагалось присвоить выдающимся деятелям образования.

Кабінет міністрів на своєму засіданні зняв з розгляду проект указу президента Володимира Зеленського стосовно присвоєння довічної державної стипендії видатним діячам освіти.

Проект відповідного документа, а також пояснювальна записка за підписом т.в.о. міністра освіти і науки Сергія Шкарлета оприлюднені на порталі Кабінету міністрів.

Відзначимо, що в проекті Указу президента йшлося про нарахування довічної стипендії батькові глави держави Олександру Зеленському.

Згідно з проектом, довічну стипендію пропонувалося присвоїти п'ятьом діячам освіти, які досягли 70-річного віку. У тому числі - доктору технічних наук, професору Олександру Зеленському.

Як відомо Олександр Зеленський працює завкафедрою інформатики та інформаційних технологій в Криворізькому економічному інституті (філія КНЕУ ім. Вадима Гетьмана).

Розмір довічної стипендії для видатних діячів освіти становить 1,5 прожиткових мінімуми для осіб, які втратили працездатність, тобто трохи більше 2,5 тисячі грн.

/ kmu.gov.ua
/ kmu.gov.ua
/ kmu.gov.ua

Як уточнив у коментарі виданню Strana.ua радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, Олександр Зеленський потрапив до списку законопроекту після проходження процедури спеціального голосування і затвердження в ряді інстанцій.

"Списки кандидатів на стипендію подають інститути. І цього разу подав університет. Батько Зеленського неодноразово потрапляв до списків в минулі роки, але Петро Олексійович (Порошенко - Ред.) Його збивав. Подача цього разу - чергова", - розповів Подоляк.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты