Эксперт рассказал о бардаке на курортных пляжах Украины

В Украине сложилась критическая ситуация на многих пляжах / Reuters

Ситуация с безопасностью в местах массового купания является критической, подчеркнул Максим Несмиянов.

Виконавчий директор ГО Союз споживачів України Максим Несміянов розповів про критичну ситуацію, яка склалася на пляжах на популярних українських курортах.

Як підкреслив він в ефірі телеканалу Україна 24, ситуація на пляжах критична, багато з них не відповідають вимогам безпеки і карантинних правил.

За його словами, місця масового купання в Одесі та Херсонській області важко назвати пляжами.

“Пляж має певне оформлення, обмежувальні буї, кваліфікованих рятувальників, плавзасоби. На Херсонщині взагалі нічого немає, там це все продали років 15-20 тому, там немає рятувальників... У мене питання: а як взагалі готувалися до сезону? Там бардак, там немає ніякого карантину", - розповів експерт.

Крім того, за словами Несміянова, ситуація з безпекою в місцях масового купання є критичною.

Читати такожВ Україні дороги на море скували кілометрові пробки: опубліковано відео

"У Херсонській області приходжу я о 8:30 ранку - рятувальників немає. О 8:45 приїжджають рятувальники, через деякий час вони свої плавзасоби здають в оренду на "банан". Я кажу: а як ти будеш рятувати людей? А він: так вона припливе, якщо треба. На рятувальному посту теж нікого немає, самі пляжі здали в оренду", – додав експерт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в курортному селищі Кирилівка Запорізької області туристів атакують морські блохи.

Відзначається, що вони кусають туристів прямо у воді. У багатьох на місці укусу з'являються великі червоні плями.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты