Военные чиновники в окопах и огонь на поражение: в ВСУ показали, как готовятся к перемирию

ВСУ готовы применить ответный огонь в случае провокации со стороны врага / Минобороны Украины

Перемирие на Донбассе стартует 27 июля в 00:00.

Сили Операції об'єднаних сил на Донбасі проводять підготовку до старту режиму припинення вогню, який повинен бути реалізований згідно з домовленостями Тристоронньої контактної групи 23 липня. На передову приїхали військові з штабів – вони будуть спостерігати за процесом перемир'я.

Про це повідомляється у вечірньому сюжеті ТСН.

У репортажі йдеться про те, що військові з штабу будуть спостерігати, як працює режим припинення вогню. Якщо українська сторона зафіксує обстріли, буде дана команда застосувати відповідні вогневі заходи.

"Ці люди будуть знаходитися не на тилових позиціях, а на передових, тих, де були найбільші обстріли", - наголошується в сюжеті.Читати такожМиротворці на Донбасі: експерт пояснив, чому Україна пішла на такий крок

Вогонь на лінії перетину повинен припинитися о 00:00 понеділка, 27 липня.

Українські військові залишаються на своїх позиціях і у разі провокації готові відкрити вогонь.

"Те озброєння, що дозволене "Мінськом", хлопці мали біля себе – кулемети, автомати – воно все залишиться на своїх місцях. Режим припинення вогню, він несе корективи. Хлопці будуть готові показати супротивнику, хто тут господар", - додав один з українських військових.Читати такожНа Донбасі через обстріли найманців Путіна спалахнула пожежа, горять будинки

Нагадаємо, на Донбас з метою контролю за дотриманням режиму перемир'я прибули українські військові, які мають досвід участі у миротворчих військових операціях ООН.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты