“Путин должен убраться с Донбасса”: Кравчук резко обратился к РФ

Леонид Кравчук / УНИАН

Украина вынуждена искать новые пути, чтобы добиться мира.

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що якщо Росія й надалі блокуватиме рух до миру на Донбасі, то Україна буде змушена шукати інші способи впливу на РФ.

Про це Кравчук сказав в інтерв'ю Obozrevatel.

Кравчук зазначив, що одним з таких способів впливу може бути відключення Росії від міжнародної розрахункової системи SWIFT. При цьому політик уточнив, що це його особиста думка.

"Зараз РНБО працює над пошуком нового підходу, нового рішення в цьому питанні. Його часто називають "планом Б", але це не має значення. Я думаю, що серед кроків цього нового підходу може бути і моя пропозиція", - вважає перший президент України.

Кравчук зазначив, що Україна змушена шукати нові шляхи.

"Ця наша дія не є дією бажання. Це вимушена дія. А що потрібно? Потрібно просто Росії забрати свої військові формування з Донбасу, забрати зброю, вивести звідти найманців, так званих "добровольців", міжнародні терористичні групи різного характеру. І тоді Україна буде спілкуватися з українцями, а не з чужинцями на непідконтрольних сьогодні територіях», - сказав політик.

При цьому глава української делегації в ТКГ висловив надію, що Україна зможе домовитися і переконати РФ та їй не доведеться діяти "через коліно" або через силу.

Читати такожПропозиції України щодо нових санкцій проти РФ закінчаться нічим

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты