Резников пояснил, почему Путин не пойдет войной на Украину

Украинская армия уже имеет боевой опыт и серьезное идеологически-патриотическое настроение / УНИАН

Россия не может привезти на границу с Украиной свою армию, чтобы открыто начать войну и вторгнуться на нашу территорию под своими флагами.

Віцепрем'єр-міністр і міністр з питань тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков оцінив шанси повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

За його словами це неможливо, тому що, по-перше, Росія не готова до цього економічно. А, по-друге, нинішня українська армія - "це небо і земля з тією, що була до 2014 року". Про це Резніков сказав в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

"Давайте не забувати, у нас через війну з 2014-го року пройшли півмільйона солдатів, які зараз мають справжній військовий досвід. Вони знають, як пахне порох, що таке кров і втрата товариша на полі бою. Це 500 тисяч мобілізаційного потенціалу України. Плюс офіційно - 250 тисяч склад ЗСУ і ще 50 тисяч бійців Нацгвардії. Я вже не кажу про інших патріотично налаштованих українців", - зазначив віцепрем'єр.

Резніков додав, що армія Росії налічує півтора мільйона військових. Плюс у них понад 100 млн населення і своя велика територія.

"Вони не можуть привезти їх усіх на кордон з Україною, щоби відкрито почати війну і вторгнутися на нашу територію під своїми прапорами», - вважає він.

Навіть якщо РФ пішла б на відкрите вторгнення, то українці зі зброєю в руках захищали б свою землю.

"Якими військовими контингентами утримувати цю територію? Набрати з місцевих поплічників типу Пушиліна або Захараченка і Ко місцеві бригади - буде вже неможливо. Цей потенціал використаний", - резюмував Резніков.

Читати такожУ Кабміні оцінили шанси того, що Путін приєднає ОРДЛО до РФ

Нагадаємо:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты