Рокировка в силовом блоке: эксперт назвал главную ошибку Зеленского

Андрей Золотарев оценил вероятность ротации в силовом блоке / president.gov.ua

Ирина Венедиктова в прокуратуре оказалась беспомощной, считает Андрей Золотарев.

Однією із стратегічних помилок президента Володимира Зеленського стало те, що він так і не зміг зміцнити силовий ресурс, заявив директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов.

У коментарі Главреду він нагадав, що призначення Руслана Рябошапки свого часу привело до інституціонального знищення прокуратури.

«І Венедиктова, прийшовши на руїни ГПУ, не могла нічого вдіяти і це вже бачать всі. Про якісь посадки мова вже навіть не йде - аби Венедиктова зуміла вирішити задачу по відновленню Генпрокуратури як правоохоронного інституту. Відповідно, місяця півтора тому пішли розмови про те, що до кінця року Венедиктова навряд чи допрацює», - вважає експерт.

На його думку, Іван Баканов виявився чужою людиною для системи СБУ, при цьому він не розуміє багатьох речей.

«Тому в СБУ теж виявився в оточенні, оскільки виявився слабшим ушлих генералів, які роками працюють в СБУ і знають, як створити інтригу і як підставити. Але, тим не менш, він не випав з обойми президента. Однак на одній довірі президента далеко не заїдеш і вже в ГПУ він також потрапить до оточення", - переконаний політолог.

Він також оцінив ймовірність кадрових перестановок в силовому блоці.

Читати такожРеформа СБУ: в Слузі народу не виключають відставку Баканова

"Безумовно, такі перетасовки робляться в надії змінити ситуацію на краще, але системно таке рішення мало що змінить, через те, що і в цьому випадку Зеленський залишиться дуже слабким», - додав Золотарьов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що голова СБУ Іван Баканов може очолити Офіс генерального прокурора замість Ірини Венедиктової, якій пророкують пост глави міністерства юстиції.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты