Россия и боевики "ЛДНР" вербуют на Донбассе людей для отправки в Карабах – разведка

В разведке утверждают, что завербованные в ОРДЛО лица должны отправиться в Нагорный Карабах для участия в "миротворческой" миссии / Reuters

На оккупированных районах Донбасса местные администрации ускорили процесс принудительной паспортизации.

Росія і бойовики "ЛДНР" на захоплених окремих районах Донбасу проводять прискорену паспортизацію і ведуть вербування осіб з російськими паспортами з метою їх відправки для участі в миротворчій місії РФ у Нагірному Карабасі.

Про це заявила представник Міністерства оборони України Юлія Шевченко, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки.

За інформацією ГУР, місцева самопроголошена влада здійснює заходи щодо прискорення примусової паспортизації населення. Для проходження служби в лавах незаконних збройних формуваннях наявність російського паспорта є обов'язковою.

Крім того, в розвідці стверджують, що у ОРДЛО ведеться вербування осіб з російськими паспортами з метою їх подальшої відправки до Нагірного Карабаху.

"Крім того, на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях здійснюється вербування осіб з російським громадянством з метою комплектування так званих "миротворчих" підрозділів для виконання завдань у Нагірному Карабасі", - сказала Шевченко.Читати такожНагірний Карабах і Донбас: уроки для України

У ГУР підкреслюють, що в окремих районах Донецької та Луганської областей російська влада не виключає ймовірності обмеження прав для громадян України.

Російські паспорти у ОРДЛО

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты