У Кравчука спрогнозировали ответ России по мирному плану на Донбассе

Мирный план по Донбассу представили России / REUTERS

В ТКГ рассказали, какой ответ даст Россия по представленному мирному плану по Донбассу.

Член української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Сергій Гармаш вважає, що новий план спільних кроків з мирного врегулювання на Донбасі, який розробили Україна, Німеччина і Франція, викличе протести з боку Росії.

"На жаль, я не бачив цього плану. Станом на минулий тиждень я не бачив чоловіка в делегації, який би бачив його... Ми знаємо, що він відрізняється від плану, який представив Кравчук, який ми обговорюємо в ТКГ. На цьому тижні ми дізналися з виступу Єрмака, що цей план закінчено. Це, власне, не можна назвати планом, це пропозиції щодо кластерів - ряд заходів для виконання Мінських угод", - сказав Гармаш.

За словами Гармаша, Росія вже на початковому етапі розробки цих пропозицій заявила, що це не може бути планом, "оскільки нормандська четвірка не може втручатися в справи України".

Читати такожКравчук розповів, як в ОРДЛО блокують мирні кроки по Донбасу

"Тому я прогнозую, що Росія не прийме і цей план, запропонований Німеччиною, Францією та Україною", - говорить Гармаш, передає Україна 24.

Гармаш додав, що Україна на переговорах у рамках ТКГ продовжує наполягати на розгляді її пропозицій, відомих як план Кравчука. У свою чергу Росія наполягає на обговоренні плану ОРДЛО.

Мирний план щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты