Украина обвинила Путина в провокации из-за указа по Донбассу

Владимир Путин / УНИАН

РФ пытается легализовать незаконную выдачу документов в ОРДЛО, подчеркнули в МИД.

Міністерство закордонних справ України висловило Міністерству закордонних справ Російської Федерації протест у зв'язку з черговим провокаційним указом президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Як йдеться у заяві на сайті МЗС України, указом Путіна РФ намагається легалізувати незаконну видачу в окремих районах Донецької та Луганської областей України документів і реєстраційних знаків транспортних засобів жителям цих районів, а також надання їм російського громадянства в спрощеному порядку.

"Протиправне рішення Кремля відкрито суперечить зобов’язанням російської сторони за Мінськими домовленостями, ігнорує зусилля, що докладаються в Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі для підтримання режиму припинення вогню та мирного врегулювання конфлікту в окремих районах Донецької і Луганської областей України. Вкотре наголошуємо, що кремлівські укази стосовно т.зв. «визнання документів і реєстраційних знаків» та «спрощеного порядку» надання громадянства Російської Федерації жителям окремих районів Донецької і Луганської областей України не визнаватимуться українською стороною", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що міжнародне співтовариство також не визнаватиме ці російські документи і будь-які угоди на їх основі.

"У зв’язку з публікацією цього указу МЗС висловлює рішучий протест російській стороні з направленням відповідної ноти, закликає наших міжнародних партнерів, насамперед по лінії Нормандського формату, засудити дії РФ та вжити необхідних засобів тиску, у т.ч. санкційного. Це питання якнайшвидше буде порушене Україною на міжнародних платформах, зокрема в рамках ООН, ОБСЄ та РЄ", - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував вимогу України припинити роздачу російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.

За його словами, РФ продовжить "захист етнічних росіян" на Донбасі, незважаючи на вимоги України.

Роздача паспортів РФ на Донбасі:

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты