В Кабмине объяснили, признают ли выданные боевиками "ЛДНР" документы

Алексей Резников / УНИАН

Ситуацию прояснил профильный вице-премьер Алексей Резников.

Влада України планує запустити процедуру конвалідації - один з елементів подолання наслідків незаконної тимчасової окупації ОРДЛО. Однак це судова процедура обліку, а не визнання документів "Л/ДНР".

Про це в інтерв'ю порталу Право України заявив віцепрем'єр-міністр і міністр реінтеграції Олексій Резніков. "Ми хочемо, щоб правові акти, вчинені на тимчасово окупованих територіях, могли визнаватися дійсними за процедурою перегляду і підтвердження (конвалідації)", - сказав він.

За словами Рєзнікова, період окупації ОРДЛО бойовиками й росіянами вкрай затягнувся і триває вже не перший рік. Саме тому у жителів тимчасово окупованих територій регулярно з'являються юридичні проблеми, які пов'язані з тим, що Україна не визнає документи окупаційних адміністрацій.

Як заявляє віцепрем'єр, на цей час українські чиновники відпрацювали тільки процедура для встановлення фактів народження і смерті на тимчасово окупованих територіях.

Резніков зазначив, що конвалідація ‒ процедура судова і передбачає облік документів окупаційних адміністрацій для встановлення цих фактів.

"Підкреслю, що саме облік, а не визнання. Тобто ні зараз, ні надалі йтиметься не про визнання документів, виданих окупаційною владою", - сказав він.

Читати такожАрестович розповів, коли пройде наступний обмін полоненими з бойовиками

Нагадаємо, раніше Главред повідомляв:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты