В МИД отреагировали на секретные записи разведки Канады по сбитому самолету МАУ

Новые обстоятельства катастрофы МАУ в Иране / REUTERS

Евгений Енин прокомментировал новые обстоятельства катастрофы МАУ в Иране.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін заявив, що аудіозапис, який нібито підтверджує умисне збиття літака Міжнародних авіаліній України в Тегерані, може бути долучена до матеріалів розслідування.

"Вранці ми спілкувалися з керівниками органу досудового розслідування та прокуратурою України, які на контакті з нашими іноземними партнерами. Вони координуватимуть зусилля з дослідження цього запису, зокрема встановлення його автентичності. Наскільки мені відомо, офісом генпрокурора підготовлений відповідний запит про міжнародну правову допомогу. У наших слідчих і прокурорів є достатні знання і досвід роботи з перехопленнями, випадок MH-17 є красномовним тому прикладом. Ми обов'язково встановимо те, що сталося тієї ночі (під Тегераном - ред.)", - заявив заступник глави МЗС, передає Україна 24.

Читати такожРозвідка Канади повідомила про секретні записи Ірану у справі збитого МАУ

За його словами, зараз технічні експерти повинні перевірити, чи є запис справжнім.

"Якщо буде встановлена автентичність цього запису, я переконаний, що це буде долучено до матеріалів кримінального розслідування. Це ще один знак того, що ми повинні абсолютно серйозно розглядати всі можливі версії. Останнє слово в цій справі скаже суд", - зазначив Єнін.

Читати такожСекретний запис з Ірану: як Україна каратиме за збитий рейс

Катастрофа літака МАУ в Ірані - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты