В Минюсте рассказали, есть ли основания запрещать Партию Шария и ОПЗЖ

Анатолий Шарий / УНИАН

Требования националистов запретить конкретные политические силы прокомментировал лично руководитель Министерства юстиции Денис Малюська.

Керівник українського Міністерства юстиції Денис Малюська озвучив позицію відомства щодо вимог від представників націоналістичних організацій (в першу чергу Національного Корпусу) заборонити партію Шарія і опозиційну платформу - за життя, а також відповідних вимог від цих політичних сил заборонити Нацкорпус.

Про про це повідомляє портал Страна.

За словами керівника Мін'юсту Малюськи, для заборони політичних сил потрібні законні підстави - наприклад, пропаганди повалення державного ладу, а також не своєчасне створення регіональних центрів. Але зараз підстав для заборони вищевказаних партій в Мін'юсті не бачать.

"Ми нікого забороняти не будемо. Для цього немає законних підстав. Ми подали позови на понад 40 партій, оскільки є чіткі порушення: вони протягом шести місяців не створили регіональні центри. Всі інші - законів дотримуються", - розповів Малюська.

Чиновник зазначив - навіть якщо Мін'юст суд зобов'яже розглянути заборону партії Шарія й ОПЗЖ, позиція відомства залишиться незмінною.

"Розглянемо, оцінимо, але як я говорив, підстав для заборони немає. Тому навіть якщо нас зобов'яжуть розглянути, ми розглянемо, але не заборонимо, поки не з'являться підстави", - заявив міністр юстиції.

Читати такожХитрий жук: астролог розповів, що приховує Шарій

Нагадаємо, раніше "Главред" повідомляв:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты