В ПЦУ пояснили, почему открестились от "елки в шляпе"

Епифаний пояснил, почему был против шляпы на елке / УНИАН

Епифаний остался доволен тем, что шляпу с главной елки страны все-таки сняли.

Голова ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, чому церква наполягала на тому, щоб на ялинці на Софійській площі була традиційна зірка, а не запропонований організаторами казковий капелюх.

"Перед стародавньою Софією запалюють новорічну ялинку. І традиційно, що щороку на верхівці розміщували зірку, яка символізує Вифлеємську зірку. Світло світу, який приходить у світ. А цього року суспільство побачило інший, не традиційний символ. І ми як Церква вже відреагували, коли побачили, що в суспільстві назріли суперечки. І такі суперечки досить вагомі. І тому ми як Церква змушені були висловити свою чітку позицію, що потрібно слідувати традиціям, а якщо хтось бажає змінити ці традиції, то, будь ласка, напередодні треба було влаштувати якесь обговорення всенародне, або хоча б на рівні міста Києва. Цього не було», - сказав митрополит в інтерв'ю Радіо Свобода.

Читати такожЧому Україні потрібен капелюх на ялинці

Він висловив задоволення тим, що "організатори відразу зрозуміли свою помилку і відреагували, змінили".

«І сьогодні ми будемо бачити, що ялинка буде запалена, і на ялинці буде все ж традиційна зірка, яка символізує Вифлеємське світло», - підкреслив настоятель ПЦУ.

Ялинку в Києві відкриють 19 грудня о 19:00.

Головна ялинка країни

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты