Опасные инфекции в водоемах: Ляшко рассказал, как уберечься от вирусов на отдыхе

Ляшко советует украинцам соблюдать профилактические меры / УНИАН

В то время как коронавирус пока не преодолен, существует опасность подцепить и другие вирусные инфекции.

Українці на відпочинку ризикують підчепити безліч інфекцій. Щоб уникнути такого розвитку подій потрібно дотримуватися низки профілактичних заходів, які допоможуть уберегтися від різних вірусів під час купання у водоймах.

Про це розповів головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

За його словами, українці повинні дотримуватися норм безпеки, щоб відпочинок не закінчився лікуванням в інфекційному стаціонарі. Існують небезпечні інфекції, які можна підчепити, купаючись у водоймах.

"Лямбліоз, лептоспіроз, ротавірус, гепатит А, холера, шигельоз, сальмонельоз, і навіть черевний тиф", - зазначає Ляшко.Читати такожКоронавірус "зміняю маски": вчені зробили тривожне відкриття

Щоб не зіштовхнутися з можливим зараженням вірусною інфекцією, стверджує заступник глави МОЗ, потрібно ретельно вибирати водойми для відпочинку, не заходити у воду при пошкодженнях шкіри, не ковтати воду з водоймищ, не купатися з тваринами і не відпочивати в місцях, де це робити заборонено.

Як безпечно відпочити біля водойму

Як стверджує лікар, симптоми можливого зараження вірусною інфекцією можуть проявитися відразу або через кілька днів. У деяких випадках – за декілька тижнів.

Небезпечні симптоми

Ляшко підкреслив, що у разі виявлення таких симптомів потрібно терміново звертатися до лікаря.

Раніше Віктор Ляшко розповів, коли коронавірусна загроза почне лютувати в Україні. За даними МОЗ, на території країни прогнозується збільшення кількості хворих на COVID-19.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты