Алиев рассказал детали переговоров с Пашиняном по Нагорному Карабаху

Пашинян сорвал все договоренности Армении и Азербайджана по Нагорному Карабаху - Алиев/ пресс-служба президента Азербайджана

При предыдущей власти Баку удалось придти к компромиссу с Ереваном по Нагорному Карабаху.

Перемовини між Азербайджаном і Вірменією завжди проходили складно, проте сторонам вдавалося домогтися прогресу в процесі домовленостей щодо Нагірного Карабаху. Прихід до влади Нікола Пашиняна згорнув всі ініціативи, які були напрацьовані Баку і попередньою вірменською владою.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв у інтерв'ю телеканалу Al Jazeera.

За його словами, в Баку вели перемовини з Єреваном і не відмовлялися від мирного процесу. На певному етапі сторонам вдалося виробити певний механізм домовленостей.

"Ми домоглися просування, і це було нелегко. У нас було багато розбіжностей. Однак ми поетапно просувалися вперед і розробили те, чого ми досягли до цього моменту", - стверджує Алієв.

Втім, згідно з позицією Алієва, всі домовленості були зруйновані після приходу до влади Нікола Пашиняна, який став фактичним главою держави в результаті Оксамитової революції.

"Він знищив всі напрацьовані принципи. Вся відповідальність лежить на ньому і його уряді", - сказав азербайджанський лідер.

Як запевнив Алієв, процес перемовин був зруйнований після слів Пашиняна про те, що "Карабах – це Вірменія". Через деякий час після цієї заяви Алієв провів перемовини з Пашиняном, які завершилися безуспішно.

"Він говорив мені, що території не будуть повернуті. Якщо вони не хочуть цього робити, то про що після цього можна говорити?" - підкреслив Ільхам Алієв.

Нагадаємо, Нікол Пашинян розповідав, що у 2018 році Ільхам Алієв просив його утриматися від різких заяв щодо Нагірного Карабаху, тому що боявся повторення вірменської революції у Азербайджані.Читати такожАлієв зробив нову заяву про позицію Азербайджану щодо Нагірного Карабаху

Конфлікт у Нагірному Карабасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты